Boss Ladies skød Kvindernes Internationale Kampdag i gang med beskæftigelsesministeren og Dansk Industri

 

En frostklar blå himmel og et dansende Boss Ladies-banner i kranen fra byggepladsen midt på Rådhuspladsen dannede den perfekte kulisse, da Boss Ladies sammen med beskæftigelsesministeren og Dansk Industri onsdag den 8. marts 2023 satte fokus på, at kvinder naturligvis også hører hjemme på byggepladsen. Alt sammen i anledning af Kvindernes Internationale Kampdag.

Arrangementet fandt sted efter invitation fra Boss Ladies og Divérs, og vi er så utrolig glade og stolte over, at både beskæftigelsesministeren og Lars Sandahl Sørensen prioriterede at mødes med vores seje ambassadører på en dag, hvor der er arrangementer nok at vælge imellem.

Med Arkil-byggepladsen på Rådhuspladsen som ramme mødtes ambassadører, Ane Halsboe-Jørgensen og Lars Sandahl Sørensen til en samtale om at være de første kvinder i traditionelt mandsdominerede brancher, og kvinderne fortalte om at trodse omverdenens forventninger og gå mod strømmen i deres valg af uddannelse og karriere. De delte deres stolthed over deres fag og faglighed, og fortalte om at være rollemodeller for den næste generation af unge kvinder.

Men de kom også ind på de udfordringer, de har oplevet og stadig oplever som kønsminoritet i deres fag: At de får at vide, at kvinder ikke hører hjemme i skurvognen, at kvinder ikke er dygtige til teknik, at kvinder ikke kan være både mor og håndværker – eller at det arbejdstøj, de skal bruge, simpelthen ikke lige findes i deres størrelser.

Sammen med beskæftigelsesministeren og Lars Sandahl Sørensen drøftede ambassadørerne mulighederne for et mere mangfoldigt og inkluderende arbejdsmarked. Imens blev der serveret speciallavede Boss Ladies-kager, som var blevet lavet i anledning af den festlige kampdag.

Byggepladsens foregangskvinder 

Det var seks rutinerede Boss Ladies-ambassadører, der deltog i samtalen: Laura Feline Ebbesen, Cille Skarrup, Juliane Pough Larsen, Helene Glundholt, Freja Lind Hermansen og Samanda B. Larsen. Med direktør Nina Groes som facilitator kom de vidt omkring i samtalen, der foregik på 1. sal i en af byggepladsens skurvogne.

Deres erfaringer og fortællinger fra branchen gjorde stort indtryk på både Ane Halsboe-Jørgensen og Lars Sandahl Sørensen, som begge var glade for muligheden for at møde de unge kvinder.

”Uddannelsesvalg er dit eget - ligegyldig hvem du er. Tak for jeres vigtige indsats og for en sjældent set energifyldt start på kampdagen,” lød det efterfølgende fra Ane Halsboe-Jørgensen, der ligesom Lars Sandahl Sørensen blev begavet med en Boss Ladies-boremaskine.

 
 
Nina Groes