Future-proofing jobs in Kenya’s building, and water industries

 
 

5 millioner unge kenyanere er hverken i job eller under uddannelse, og kun 15% af de mange unge, der kommer ud på arbejdsmarkedet hvert år, får formelle job. Udfordringen intensiveres for unge kvinder, hvor arbejds-løsheden i snit ligger 10% højere end for unge mænd.

I Kenyas hovedstad Nairobi har vi skabt et samarbejde med lokale ngo’er, fagforeninger, erhvervsskoler og industri. Målet er at skabe grønne og bæredygtige job i Kenyas bygge- og vandsektor og øge diversiteten. 

Gennem indsatsen har vi skabt et ambassadørkorps bestående af 200 unge kvindelige tømrer, malere og bygningssnedkere. For de unge kvinder har vi skabt fællesskab og talentudvikling. Kvinderne er rollemodeller, som aktiverer andre unge kvinder i Nairobis marginaliserede miljøer. 

Vi arbejder med systemforandring på to tekniske erhvervsskoler for at øge optaget af unge kvinder samt at sikre fastholdelsen. I branche-organisationer, fagforeninger og virksomheder arbejder vi for at skabe kulturelle forandringer, der gøder jorden for øget diversitet. 

Projektet er et samarbejde mellem Divérs og 3F, BAT-Kartellet, Dansk El-forbund, Dansk Industri samt Ulandssekretariatet. Projektet er støttet af Danida.

 
 

Foto: Buildher

 
Nina Groes